söndag 1 juni 2014

Orvardagen

I torsdags hade jag namnsdag! Och vilken tur jag hade med vädret! Sol hela dagen, förutom lite dimma på morgonen förstås. Jag passade på att flyga till flämsjön och kollade in hur fiskarna i sjön hade det. Där träffade jag på en av skatorna som bor i syrenhäcken. Jag råkade nämna att det var min namnsdag och genast frågade han om jag skulle ha någon fest och om han kunde bjuda med de andra skatorna. Jag hade inte ens tänkt på att jag kanske borde ha en fest, men så tänkte jag, varför inte! Det kan ju bli kul!
Jag flög hem med en massa tankar i huvudet. Vad har man att bjuda på på en namnsdagsfest? Maskar är ju en självklarhet och lite chips och bröd. Sedan kunde jag ju ta lite frön och nötter förstås. Måste få Malin att göra lite äppelpaj oxå....med mycket kanel och vaniljsås.
Jag hittade maskar och gråsuggor i komposten. Det värsta med gråsuggor är bara att få dom att vara på samma ställe tills man ska äta upp dom! Inte det lättaste, men jag hittade en burk att lägga dom i . Tvätt-Sara fick hjälpa mig med locket.
Flodhästen fick hjälpa till med att hitta på lite lekar och hustomten satte upp ballonger och pyntade. Till slut var alla förberedelser klara, nu kunde skatorna komma! Och det gjorde de! En hel flock kom flaxande och landade i äppleträdet. Det visade sig att de hade komponerat en namnsdagsvisa till mig och den satte de igång att kraxa fram (det var väl inte de vackraste sångröst jag hört men det gjorde inget). Så blev det mat och sedan lite lekar innan mörkret föll och det var dags att gå och lägga sig. Jag behöver väl inte säga att jag var nöjd med min namnsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar